VC Herenthout – Mavo Dilsen-Stokkem

Na de onverhoopte zeer goede start stond VC Herenthout na de bekeronderbreking in de competitie tegenover de ervaren ploeg van Mavo Dilsen-Stokkem. Het werd een onverwacht, vlotte overwinning voor de thuisploeg.

In set 1 startte VCH ietwat aarzelend waarbij enkele zeker te verdedigen ballen toch de grond raakte. Coach Speckstadt maakte zich kwaad tijdens de eerste technische time-out en daardoor keerde de wedstrijd. Herenthout begon nu wel te verdedigen en dankzij zeer goede tegenaanvallen van Ruud Nuijts kon Herenthout vanaf halverwege de set het verschil maken. Ook de goed gerichte opslagen naar de libero van Mavo, die het daar zeer lastig mee had, zorgde voor vlotte 25-16 winst in set 1.

Hetzelfde spelbeeld in set twee. Libero Kevin Dillen speelde receptioneel en verdedigend een zeer sterkte wedstrijd. Toch konden het inbrengen van Vaessen en een andere spelverdeler aan de kant van Mavo het tij even keren. Herenthout leek even te panikeren maar na een time-out kantelde de set terug in het voordeel van Herenthout. De thuisploeg liet Dilsen-Stokkem nog even terug in de wedstrijd komen maar ook set twee ging vrij vlot naar VCH. 25-20.

De derde set was er hetzelfde verhaal. Goed gerichte opslagen, goed werk in blok en verdediging en een gepast antwoord op de korte services van Mavo. Het middencompartiment van Herenthout begon nu ook vlot te scoren en de veer bij Mavo leek gebroken. Zo kon de thuisploeg de set eerder makkelijk uitspelen en met 25-19 een 9 op 9 scoren.